Home » Марки » Apple » Apple ги грозят сериозни санкции

Apple ги грозят сериозни санкции

3 348 прочита

 

На 1 октомври тази година американски съд отсъди в полза на Mirror Worlds след съдебна битка срещу Apple, продължила няколко години, за патенти за технология за показване на документи на компютърен екран. Mirror Worlds обвинява Apple, че е нарушил четири от патентите й. След като разгледа фактите по делото, съдът взе решение, че три от патентите са нарушени и постанови, че Mirror Worlds трябва да бъде обезщетена с 208,5 млн. долара за всеки един от тях.

Apple иска отлагане на крайното решение на съда, като се аргументира, че има нерешени въпроси около два от трите оставащи патента по случая. Ако съдът се съгласи, обезщетението ще бъде намалено на 208,5 млн. долара, в противен случай Apple ще се наложи да платят обезщетение ще е в размер на 625,2 млн. долара.

Според Apple патентите са продадени и че отсъденото обезщетение трябва да отразява пазарната цена. Пакетът от патенти е бил продаден за около 5 млн. долара. Споровете между двете компании са породени около технология, която Apple използва в три продукта – Spotlight, Time Machine и Cover Flow.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + = 19