Home » Новини » Често клиентите на операторите биват заблуждавани, констатираха от „Активни потребители“

Често клиентите на операторите биват заблуждавани, констатираха от „Активни потребители“

3 335 прочита

 

Консултантите в клиентските центрове на трите мобилни оператора – М-тел, Глобул и Виваком са отзивчиви към потребителя, но често се затрудняват да отговорят на основни потребителски въпроси. Това станало ясно от проведено проучване на принципа „Таен клиент”, което Асоциация „Активни потребители” провели в десетки офиси в София. Според информацията консултантите не били запознати в дейтали с услугите или направо дават грешен отговор.

Най-сериозни пропуски в знанията на служителите са въпроси, свързани с интернет трафика, който мобилните оператори предлагат като част от стандартните си тарифни планове. Консултантите често се затрудняват или дават грешен отговор на въпроси свързани с цените на услугите в роуминг и тарифирането на разговорите.

Често се бъркат програми, при които тарифирането е на първи 60 секунди, с тези при които е на всеки 60 секунди. От асоциацията отчитат като сериозен проблем слабото познаване в детайли различните тарифни планове и услуги, като вместо това се стремят да отклонят вниманието на клиента към други продукти и промоции.

Резултатите от проучването са задоволителни по отношение на отзивчивостта към клиентите – консултантите са усмихнати, любезни и готови да помогнат. Препоръката на „Активни потребители” е компаниите да инвестират повече в обучението на служителите си. 

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

59 + = 65