Home » Марки » Nokia » Успешно тримесечие за Nokia, планират съкращения

Успешно тримесечие за Nokia, планират съкращения

3 326 прочита

Nokia реализираха по-добра печалба от очакванията на анализаторите за третото тримесечие благодарение на продажбите на повече смартфони и обяви, че ще съкрати 1800 работни места в глобален план, предаде Bloomberg.

Nokia отчита нетна печалба от 529 млн. евро, или 14 цента на акция, спрямо загуба от 559 млн. евро, или 15 цента, година по-рано. Анализаторите очакваха печалба от 182,5 млн. евро. Продажбите се повишават с 5% до 10,3 млрд. евро.

Nokia са продали 26,5 млн. смартфона през тримесечието, което е с 61% повече в сравнение със същия период предходната година  и повече от очакванията на анализаторите. Компанията се опитва да извоюва обратно дял от високия сегмент на пазара на смартфони, който се сви през последните три години заради конкуренцията от iPhone на Apple и устройства, ползващи платформата на GoogleAndroid.

Nokia очаква продажбите на устройства и услуги през четвъртото тримесечие между 8,2 млрд. и 8,7 млрд. евро.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

33 − 28 =