Home » Любопитно » Android » Рекордни приходи отчетоха от HTC

Рекордни приходи отчетоха от HTC

4 613 прочита

 

НТС отчете рекордни приходи и почти удвои печалбата си за третото тримесечие, като нетната печалба на компанията през периода скочи с 95% до рекордните 360 млн. долара от 184 млн. долара за третото тримесечие предходната година. Резултатите надминават очакванията на анализаторите, прогнозирали нетна печалба на компанията от 298 млн. долара.

Продажбите през периода бележат двоен ръст спрямо предходната година, за което принос имат моделите смартфони, базирани на операционната система Android. Софтуерът на Google се превърна в най-популярната операционна система за мобилни телефони в САЩ, като измести от първото място системата на RIM (Research In Motion).

Консолидираните приходи за периода на НТС нараснаха до 2.46 млрд. долара, което надмина прогнозата на тайванския производител. През юли компанията обяви, че очаква приходи от 2.26 млрд. долара за третото тримесечие.

Очакванията за последното тримесечие на годиината НТС разчитат резултатите да са все така добри, предвид факта, че в този период чака появата на мобилна версия на операционната система на Microsoft –  Windows 7, а с нея съответно да се появят модели смартфони на тайванската компания, които да я използват.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 28 = 33