Home » Новини » Производители реализират загуби поради недостиг на компоненти

Производители реализират загуби поради недостиг на компоненти

3 132 прочита

Няколко от големите производители обявиха, че изпитват недостиг на производствени компоненти, съобщиха FinancialTimes.com. Една от тях е шведският производител на мобилни устройства Ericsson, според които недостигът на части е причината за $451млн. загуби само за последното тримесечие. Подобен проблем има и съвместната им компания със Sony.

Sony Ericsson наскоро обявиха, че не могат да осигурят достатъчно LCD дисплеи за производството на телефони. Главната причина за този недостиг, е че заради финансовата криза, азиатските производители на части са намалили своите количества и в резултат не могат да отвърнат на нарастващия потребителски интерес. Въпреки това, от Ericsson са убедени, че ситуацията ще се оправи.

Междувременно, със същите проблеми са се сблъскали и други компании като Nokia, Motorola и Alacatel-Lucent. Новият CEO на Nokia, Стивън Елъп, например обясни ниските си продажби за последното тримесечие не само със занижения потребителски интерес към продуктите на компанията, но и с недостатъчното количество важни компоненти. Според специалисти, недостигът на части все пак не е попречил на бизнеса на Ericsson, които съумяха да компенсират проблема с намаляване на цените и увеличаване на ефикасността на продуктите си.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

72 − = 67