Home » Новини » Общински сайт информира за антените на GSM-операторите

Общински сайт информира за антените на GSM-операторите

3 488 прочита

 

По идея на общинският съветник от Вили Лилков е създаден сайт, който предоставя информация за базовите станции и антените на мобилните оператори в Столичната община. На адрес http://gsm-anteni-sofia.net/index.php хората могат да видят нивото на интензивност на базовите станции във всички софийски райони. Информацията се подава от мобилните оператори, а информацията е за 899 базови станции, всяка от които обслужва по няколко излъчващи антени.

От сайта можете да научите кой от мобилните оператори е собственик на станцията, дали притежават необходимото разрешение за строеж  от общината и протокол за предварителен санитарен контрол на Министерството на здравеопазването, какво показват измерванията и какви препоръки са направени.

В  съобщение до медиите от Мобилтел, цитирано от БТА, заявяват, че публичният регистър нарушава търговската тайна. От мобилния оператор посочват, че само кметът, но не и общинските съветници могат да създават такъв сайт.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 76 = 82