Home » Моите коментари » Мтел изказаха съмнение за налаганите санкции от КРС

Мтел изказаха съмнение за налаганите санкции от КРС

3 442 прочита

От не малко време между КРС и операторите върви задочен спор за законността на антените, спазването процедура по преносимост и какво ли още не. След размяна на взаимни обвинения, извинете, съмнения дали не се толерира даден телеком за сметка на друг днес Мтел внесоха нов нюанс в драмата.

М-Тел внесе в КРС искане за достъп до информация относно осъществена от комисията административно-наказателна дейност спрямо телекома и останалите участници на пазара. На база Закона за достъп до обществена информация подобна молба може да бъде отправена към регулаторния орган, за да се проследи обективността на наложени от него санкции.

Съмненията са за неравноправно отношение от страна на председателя на КРС Веселин Божков, който в качеството си на административно-наказващ орган не прилага единни стандарти при определяне на финансовите санкции за идентични нарушения на различните мобилни оператори във връзка с преносимостта на мобилни и фиксирани номера. Комисията има 14-дневен срок по закон, за да се произнесе по направеното искане.

М-Тел има основания да смята, че от страна на председателя на КРС, в качеството му на наказващ орган, спрямо компанията е приложен различен подход и по-рестриктивен санкционен механизъм при правната квалификация на деянията, както и при определяне на санкциите за идентични нарушения.

Не знам, а и от оператора не посочват конкретно, на какво базират съмненията си, но би ми било интересно да науча, ако наистина се случва нещо подобно. Не един път съм споделял мнението си, че всъщност КРС не упражнява достатъчен контрол, да не казвам никакъв, но лично аз се съмнявам от Мтел да могат да подкрепят със сериозни доводи твърденията си.

Смятате ли, че КРС са по-благосклонни към едни, а по-строги към други?

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 14 = 23