Home » Марки » SonyEricsson » Sony Ericsson се разделя със Symbian

Sony Ericsson се разделя със Symbian

3 839 прочита

 

Sony Ericsson се отказват от интегрирането на операционната система Symbian в бъдещите си продукти, съобщиха от Arstechnica.com. Компанията планира да заложи на най-бързо развиващата се OS в момента – Android. По този начин Nokia остават единственият водещ производител на мобилни технологии, който ще продължава да разчита на Symbian.

Всъщност Sony Ericsson вече предложиха на пазара телефон с Android – Xperia X10, който не се радва на положителни отзиви. Основна причина за това, е че смартфонът използва доста остаряла версия на операционната система на Google. Очакванията са скоро да получи ъпгрейд за Android 2.1, но не се знае кога ще получи Android 2.2. Въпреки този неуспех, от компанията вярват, че бъдещите им позиции на пазара за смартфони зависи изцяло от използването на Android.

Подобни надежди крепят и Nokia, но що се касае операционната система Symbian. Последната и, трета версия, бе усъвършенствана в няколко важни аспекта като мултитаскинг и цялостно представяне, но все още не може да предложи това, с което конкурентните Android и iOS успяват да примамят повече клиенти – външност и практичност. Според анализатори, ако Symbian се подложи на още промени, може би ще има шанс да се конкурира на пазара и дори да се появи отново в бъдещи продукти на Sony Ericsson.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 − = 8