Home » Моите коментари » Facebook работят върху система за разплащания

Facebook работят върху система за разплащания

3 123 прочита

 

Facebook, и по-конкретно управлението на компанията, са в постоянно търсене на варианти за допълнителни източници на приходи. Разбира се, в това няма нищо лошо, дори много компании биха могли да вземат пример от тях.

Всъщност системата вече е в действие, а може би повечето от вас са забелязали опцията за ползването на 15 кредита. Към момента разплащанията с кредити се ползват основно при игрите разработени от Zynga. Всъщност Zynga са най-големия разработчик на подобен тип забавления в социалната мрежа. Сред най-популярните и творения са MafiaWars, FarmVille, които се радват на интереса на милиони потребители всеки ден.

Очакванията на Facebook са до края на годината кредитите да може да се използват за закупуване на различни виртуални продукти. Компанията вече продава карти с кредити, предназначени за подарък, в различни магазини.

За момента от Facebook заявяват, че искат да използват кредитите само за улесняване на транзакциите. Наскоро обаче изпълнителният директор на компанията обяви, че може да бъде взето решение да се направи „нещо повече” с кредитите в бъдеще.

Според анализатори намеренията са кредитите да се превърнат в система за микроплащания, която да бъде отворена към всички приложения в мрежата, а не само към игрите. Това би могло да вкара Facebook във война с PayPal и Amazon, както и да се превърне в поредния удар в битката срещу Google.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + = 24