Home » Новини » Фейсбук пуска собствен телефон?

Фейсбук пуска собствен телефон?

3 198 прочита

 

Преди няколко дни от Techcrunch пуснаха новината, че Фейсбук разработват собствен мобилен телефон. Разбира се без официално потвърждение и по-скоро в сферата на предположенията. Това обаче не бе пречка само за часове в много технологични блогове и сайтове освен въпросната информация да се появят редица дискусии, предположения, както и аргументи „за“ и „против“ подобно предположение.

По-интересна, а бих казал и неочаквана за много бе реакцията от страна на Facebook, които още в неделя излязоха със съобщение, което в най-обобщен вариант бе „Няма такова нещо!“ И това наля масло в огъня, вместо да потуши страстите. Реално в направеното обръщение не се съдържа категоричен отговор на въпроса. Това от своя страна разгорещи дискусиите.

Съвсем наскоро социалната мрежа пусна ново приложение за установяване на местоположението на своите потребители, приложение, което много наподобява принципа на работа на редица мобилни приложения. Услугата стартира през миналата седмица във Великобритания, която стана третият неин пазар след САЩ и запалената по социалните мрежи Япония.

Единственото разумно предположение, което правят блогърите, е, че телефонът на компанията ще има предимството да е евтин. А масовото използване на социалната мрежа, съчетано с масов телефон, може да се окажат сериозно предимство. Като недостатък се сочи вероятността групата да бъде подложена на още допълнителен натиск заради опасността от още по-лесно пропукване на защитата на личните данни на потребителите.

Без значение дискусиите и споровете на всички са били верни или не, то последната дума ще имат Facebook, а до тогава…до тогава само ще гадаем.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

44 − 41 =