Home » Любопитно » Нова функция на Google за незабавно търсене

Нова функция на Google за незабавно търсене

3 432 прочита

 

Интернет компанията Google представи нова функция на търсачката си – функцията Google Instant Search. Чрез нея ще се генерират автоматично предложения за резултата от търсенето още в момента, в който потребителите започнат да въвеждат текст в полето за търсене.

Според Google чрез новата функционалност потребителите ще могат да спестят между 2 и 5 секунди при своето търсене на информация в интернет. Може би това е и опит от страна на Google да избегне тенденцията от използването на повече на брой думи при търсене, което носи на компанията по-малко приходи, отколкото използването на запитвания от една – две кратки и ясни ключови думи, известни като „head terms”.

Според експерти в онлайн търсенето Google Instant ще генерира първо най-често срещаните или скъпо платени ключови думи и кратки фрази, което ще накара рекламодателите да наддават за тях, защото те ще водят потребителите към техните уебсайтове още преди да са завършили въвеждането на заявката.

От Google съобщиха, че новата функция няма да се отрази на класирането на резултатите от търсенето. Тя ще бъде достъпна в САЩ и шест европейски страни през тази седмица, а ще навлезе в останалите страни на по-късен етап.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 84 = 92