Home » Новини » Мтел се фокусират върху броудбанд магистрали в страната

Мтел се фокусират върху броудбанд магистрали в страната

3 139 прочита

 

Според главният изпълнителен директор на Мобител Андреас Майерхофер, очакваният ръст на фиксирания широколентов достъп до интернет в България до 2019 г. може да бъде 85%. От телекома прогнозират увеличение на абонатите на комбинирани услуги до 2 млн. през 2019 г., като дотогава нивото на проникване на IP телевизията у нас може да достигне 32%.

Това е сред основните причини от Мтел да съсредоточат усилията си в развитие на броудбанд магистрали в страната и предоставяне на комбинирани услуги с високо качество. „Фиброоптиката е основната технология, която ще развиваме, следвана от мобилните услуги, и те могат перфектно да се комбинират“, отбеляза Майерхофер.

Според статистиката на Мтел, представена днес на пресконференция, телекомът обслужва средно около 23 хил. раговора на ден, а за осемте месеца на годината трафикът й е 4,15 млрд. минути. Компанията има към момента 186 магазина в страната.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

42 − = 34