Home » Новини » Мтел обвини Глобул в двойни стандарти при преносимостта

Мтел обвини Глобул в двойни стандарти при преносимостта

3 772 прочита

 

След старта на процеса по преносимост на номерата при „едно гише“ едва около 10 % процента от заявени над 1400 номера за пренасяне в мрежата на Мобилтел от мрежата на Глобул са реално пренесени. Точно Глобул е операторът, който отказва на потребителите да се пренесат, като използва аргументи като например факта, че потребителят е сменил своята лична карта и нейният номер не съответства на този, отразен в системата на Глобул.

При масовата смяна на лични документи, подобен тип антипотребителски решения имат огромен ефект. Липсата на посочен в заявлението вход или номер на апартамент, като част от постоянния адрес, също се използва от Глобул като основание да се откаже преносимост на потребителите. Друг подобен метод е, при наличие на няколко представляващи на едно юридическо лице с еднаква представителна власт, да се изисква заявлението да е подписано от представителя, който преди години е сключил договора с Глобул. За прилаганите некоректни практики Мобилтел вече е сезирала КРС.

Всеки от операторите изпита затруднения при осъществяване на промяната, най-вече поради кратките срокове, в които тя трябваше да се осъществи стара процедурата по преносимост „на едно гише“. Известно забавяне в преноса на номера от един оператор към друг има при всички оператори, предвид кратките срокове за въвеждане на процедурата. Освен това, за период от един месец старата и новата процедура за преносимост трябваше да работят паралелно и това допълнително създаде затруднения.

Вие пренесохте ли номер към друг оператор? Имахте ли затруднения?

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Мтел обвини Глобул в двойни стандарти при преносимостта

  1. Pingback: Tweets that mention Мтел обвини Глобул в двойни стандарти при преносимостта | GSM Spot -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

94 − = 85