Home » Любопитно » Мтел купува Мегалан и Спектрум Нет за 72 млн. евро

Мтел купува Мегалан и Спектрум Нет за 72 млн. евро

4 056 прочита

 

Telekom Austria AG, собственик на мобилния оператор Мтел, ще придобие два кабелни оператора в България за 72 млн. евро, разширявайки бизнеса си в Източна Европа. Става дума за Мегалан и Спектрум Нет, като покупката ще бъде финансирана с наличните свободни средства на компанията.

Финалното плащане от 14,5 млн. евро през 2011 г. ще зависи от представянето на придобитите дружества, уточняват от Telekom Austria. В петък компанията оповести решение да обедини подразделенията си за фиксирана и мобилна телефония, за да намали разходите си. 

Предвижда се, след като сделката стане факт, местното ръководство на Мегалан и Спектрум Нет да бъде запазено и в двете компании, които ще продължат да оперират отделно за около 18 месеца. Въпреки това продуктови пакети под бранда на Мтел ще бъдат пуснати от тях още през тази година. От Telekom Austria смятат, че двата кабелни оператора взаимно допълват дейностите си, което се очаква да позволи на Мтел да обхване както бизнеса, така и частни клиенти.

Мегалан е доставчик на високоскоростен интернет в София и предлага и IPTV-услуги, докато Спектрум Нет се фокусира върху високоскоростния достъп за бизнес клиенти в по-големите градове в страната. Двата оператора са реализирали приходи за 2009 г. в размер на 25,3 млн. евро и печалба преди лихви, данъци, обезценки и амортизации (EBITDA) от 7 млн. евро. За тази година се очаква комбинирана EBITDA от 9,6 млн. евро.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Мтел купува Мегалан и Спектрум Нет за 72 млн. евро

  1. Pingback: Tweets that mention Мтел купува Мегалан и Спектрум Нет за 72 млн. евро | GSM Spot -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

94 − 85 =