Home » Новини » КРС привика операторите на среща

КРС привика операторите на среща

3 713 прочита

 

*снимката е дело на nixanbal

Днес представители на трите оператора у нас се събраха на среща при прецедателя на КРС Веселин Божков. Причината, както не е трудно да се досетите, е в пречките, които всеки един от телекомите създава на абонатите си желаещи да го напуснат.

Срещата е проведена само ден, след като „Мобилтел“ обвини „Глобул“ в двойни стандарти при прехвърлянето на номера и възпрепятстване на услугата.

От КРС обясниха, че само месец и половина след въвеждането на преносимостта на номерата на „едно гише“, срещу операторите са получени 73 жалби, свързани с процедурата. „От 1 октомври тази година, при установяване на нарушение, на нарушителите ще бъдат налагани най-високите санкции, предвидени в закона, а именно до 100 000 лева“, заявиха от регулатора.

„Лошото е, че както „Мобилтел“, така и БТК(която функционира под търговската марка „Виваком“), така в определена степен и „Глобул“, въпреки че им дадохме четиримесечен период да си пренастроят системата за осъществяване на тази услуга, изпитват технически трудности при осъществяването на тази услуга, отказват пренос на номерата по различни поводи. Бих казал – пак се опитват да шиканират процеса, да шмекеруват по различни поводи“, заяви Веселин Божков в интервю за агенция „Фокус“.

Към момента най-много жалващи се има от Мтел – 31 оплаквания. Плътно след него са Глобул и Виваком с по 20 жалби.

Всъщност и до момента не мога да си обясня как всички могат да знаят за проблема, но в типично български стил, само институциията, която има ангажимента да се справи с него се държи все едно сега научава. Като се замисля, това е поне третото подобно интервю на прецедатела на КРС, в което говори за едно и също, но съмнявам се някой от нас да е усетил промяна в поведението на телекомите.

Цялата ситуация и този псевдо заплашителен тон щяха да са много смешни, ако не са така тъжни и демонстриращи безсилието на регулатора да озапти три мобилни оператора, правещи каквото и когато си поискат с абонатите си…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to КРС привика операторите на среща

  1. Pingback: Tweets that mention КРС привика операторите на среща | GSM Spot -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

63 − = 54