Home » Моите коментари » Какво не искат да признаят от Мтел?

Какво не искат да признаят от Мтел?

2 515 прочита

 

Мтел си сменя системата за обслужване на клиенти – това и децата вече го знаят. Сметки, справки, молби и активации почти не се правят/приемат/обработват – това всички абонати го усетиха. В момента вече, при повече късмет и желание, бихте могли да платите сметката си, НО говорим за сметката от август! Въпреки, че 3 билинг цикъла от септември се извъртяха, за тях все още не могат да се приемат плащания, нито да се правят справки. На кратко Мтел го закъсаха сериозно по отношение обслужване!

Както всяка компания с подобен мащаб и Мтел не пропуснаха да спуснат сценарии, към който да се придържат служителите при разговор с клиентите. Това бе до днес.

От днес Мтел спускат нов сценарии, който е задължителен за всички служители, както на телекома, така и на дилърската мрежа. Ясно е какво искат да ни кажат от Мтел, въпроса е какво премълчават? Текста на обръщението към клиентите, поне за мен, е повече от странен, но на вас ще оставя сами да прецените.

„Уважаеми клиенти,

На 6 септември, 2010 година Мобилтел премина към нова платформа за обслужване на клиенти, която в бъдеще ще ни позволи да сме по-близо до вас и да сме по-гъвкави според вашите изисквания.

Смяната на клиентска платформа е дейност, свързана с прехвърлянето на  голяма по обем и изключително детайлна информация. За да заработи новата система в пълния си капацитет, е нужно време. Това не означава, че в периода на адаптация всеки един клиент на Мобилтел ще има затруднения, нито че възникналите затруднения ще продължат през целия период. Такива затруднения има, макар и временни. Те засягат възможностите за информиране относно сметката Ви, по-бавно администриране на поисканите от Вас услуги и изместени срокове за фактуриране и плащане, но те не засягат като цяло ползването на основните телекомуникационни услуги – разговори, пренос на данни, сърфиране из интернет през телефона Ви и други. По-късният срок на издаването на фактурите не се отраява на тяхната точност и коректност. В придобивките по Вашите тарифни планове като, например,  безплатни минути за разговор и всички останали бонуси няма да има промяна.

Уверяваме Ви, че Мобилтел използва всички налични човешки и технически ресурси, за да може преходът към новата система да се отрази минимално върху Вас, нашите клиенти. Уверяваме Ви също, че всички ние, служителите на Мобилтел, полагаме усилия за незабавното ограничаване на възникнали за Вас затруднения и тяхното своевременно преодоляване.

За внедряването на новата платформа Мобилтел се обърна към международната компания Amdocs (www.аmdocs.com), която е с доказан опит във въвеждането на системи за обслужване на клиенти и разширяващ се пазарен дял на световно ниво.

ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ ИЗВИНЯВАМЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО И ВИ БЛАГОДАРИМ ЗА ПРОЯВЕНОТО РАЗБИРАНЕ.

С уважение,

Екипът на Мобилтел ЕАД“

В предходната ми публикация по темата се завъртяха коментари около евентуална конспирация, източени и заличени лични данни, което е причина за липсата на актуална информация за текущите фактури. Не че не звучи интересно, но след малка проверка, която направих се оказа невъзможно. Всеки клиент искащ да закупи карта, преподпише или спре карта трябва да бъде проверен по ЕГН от служителя. Това се случва с обаждане на оператор. Е, точно тези справки са напълно достъпни, т.е ако наистина имаше загуби на лични данни или бази данни, всички тези справки щяха да са неуспешни.

Въпреки това, Мтел не казват истината! Сигурен съм, не е в стила им!

Според вас какво крият?

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

3 Responses to Какво не искат да признаят от Мтел?

 1. uio

  25/09/2010 at 00:24

  eto oshte vaprosi da pita6 ko kriat

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.>>>>

  # 237) АНАЛИЗАТОР 24 Септември, 2010 в 1:13 pm
  Точните въпроси са малко по-различни: 1. Вярно ли е, че скорошната сделка на Мтел за покупката на два големи кабелни оператора в София е била със специално условие, продиктувано от висши държавни служители в силови ведомства? 2. Вярно ли е, че значителна част от сървърите и сателитните комуникации на Мтел се ползват в момента от партньорска разузнавателна служба? 3. Вярно ли е, че обект на интерес от същата служба са именно личните данни на абонатите, като по този начин елегантно се заобикаля МВР? 4. Вярно ли е, че хора на Мтел са пропели на други служби за случващото се в централата им и къде са тези хора сега? 5. Тече ли и в момента съвместна акция на въпросните служби на наша територия и обекти на тази акция български граждани ли са? 6. Вярно ли е, че като компенсация на клиентите си, Мтел обмисля възможността през последния месец да начисли само абонатните такси, а всички разговори извън тях да бъдат за сметка на фирмата?

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  25/09/2010 at 00:54

  Втория коментар просто няма шанс – ще ти се наложи да се научиш на пишеш на кирилица първо, а след това да си пишеш името 😉
  А относно всичко това, което гледам си копирал, само ще те питам – ти сериозно ли?! „Досиетата Х“ май са ти в повече?
  Да, ще пиша за ЕГН-та, защото ако поне малко имаше понятие как изглеждат въпросните софтуери ползвани до сега, начина на структуриране на работата, щеше да си на ясно за какво говоря. За разлика от такива като теб, нуждаещи се от конспирация, атака на марсианци, хакери и заговорници еврей, за да си обяснят нещо като случващото се, то аз съм си направил труда да проверя дали наистина дават справка. И да, дават – по ЕГН, реактивират карти, дават справка за брои подадени оплаквания, сметки до септември, т.е проблематиката е в билинга за септември. И може би, ако наистина е толкова главоломно непреодолим проблем и никой в Мтел не е чувал за опция „backup“ може и да пуснат „аванта“ по отношение сметките. Така или иначе не съм чул подобно нещо някой от трите оператора да е направил до сега последните 7-8 години, но ако от кораба майка им наредят, може и това да стане, нали?

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Fdh

  15/01/2011 at 08:34

  Мтел, четири месеца по-късно: Проблемите продължават. Съобщение от ДСК ДИРЕКТ: Уважаеми клиенти, поради технически проблем при мобилния оператор, временно са спрени плащанията на сметки към М-Тел по абонаментни планове, ваучери и депозити.
  Функционалността ще бъде възстановена след отстраняване на проблема. Извиняваме се за причиненото неудобство и благодарим за разбирането.

  Проверка на текуща сметка: Ок! (Макар и с известни проблеми)
  Проверка на остатък от безплатни минути: Невъзможна
  Редовно издаване на месечни фактури: Забавяне на фактурите до 2 месеца.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 51 = 55