Home » Новини » Глобул също проплака от Мтел и Виваком

Глобул също проплака от Мтел и Виваком

2 986 прочита

 

Глобул проплака от другите два мобилни оператора и заяви, че ще сезира Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за някои некоректни техни практики, които създават съществени затруднения за потребителите, желаещи да пренесат своите номера от друга мрежа в тази на Глобул.

Според компанията към 17 септември близо 800 коректно попълнени и отправени искания за пренос на мобилни номера в мрежата на Глобул чакат одобрение от страна на Мобилтел ЕАД, който отказва отговор с мотива „технически проблем“, което е в пряк ущърб на потребителите и нарушава приетите от КРС и трите оператора функционални характеристики на услугата.

Глобул имат претенции и към БТК АД, след като и при нея искания за пренос стоят без отговор дори по-дълго от установения в нормативите двудневен срок, нарушаван според телекома и от Мтел.

От Глобул протестират също така, че БТК „изцяло и напълно немотивирано отказва пренос на аналогови фиксирани номера, което също е в нарушение на правилата“.

В изявлението от Глобул посочват още, че КРС ще бъде информирана и за практиката към Глобул да бъдат отправяни некоректно попълнени или непълни искания за пренос на номер, след което на клиентите да се дава обяснението, че компанията немотивирано отказва пренос на номер.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

86 − 77 =