Home » Марки » Apple » Българско приложение за Apple – най-теглена програма

Българско приложение за Apple – най-теглена програма

3 846 прочита

 

Приложение за мобилни устройства, разработено от български специалисти, е в класацията на 10-те най-изтегляни програми от App Store на Apple в САЩ. Христо Спасов, който е един от специалистите, разработили софтуера отбеляза, че приложението е в топ 50 в Индия, което е голям успех за азиатския пазар. Софтуерът е на осмо място в Италия, а популярността му в Европа расте.

Сега програмата може да бъде свалена безплатно от интернет. Тя е предназначена за iPhone и iPod устройства. Програмата, наречена „Safe Travel“, помага за по-безопасното пътуване на собственика на мобилното устройство и спестява притесненията на роднини и приятели. За целта трябва да бъде въведена началната и крайната точка на пътуването, а софтуерът изчислява автоматично колко време ще отнеме придвижването до желаната дестинация, в зависимост от превозното средство, което се използва  – автомобил, колело или пеша.

Ако поради някаква причина човекът не пристигне навреме, 15 минути по-късно софтуерът алармира, че може нещо да му се е случило и изпраща съобщения на най-близките му хора да го търсят, като ги информира за последното му местонахождение.

Когато потребителят наближи желаната дестинация, програмата известява автоматично близките, че е пристигнал.  Ако закъснява, софтуерът му напомня да направи корекция на  планирания час на пристигане. При определени обстоятелства приложението би могло да спаси живота на човека, смятат специалистите, които са го разработили.

Софтуерът е достъпен в интернет само от няколко дни, но вече е предизвикал интереса на хора, които често пътуват сами, бизнесмени, туристи, родители за децата им, както и на хора с увреждания, обяснява Христо Спасов. Само за един ден българската програма е изтеглена от над 5000 души.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Българско приложение за Apple – най-теглена програма

 1. Асеновград

  11/09/2010 at 19:04

  Много добра новина, като се има предвид че има реална ползва от такъв вид приложения, а не като повечето вършещи почти никаква полезна работа.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 40 = 41