Home » Марки » BlackBerry » RIM се споразумяха с индийските власти

RIM се споразумяха с индийските власти

5 076 прочита

 

RIM бяха подложени на сериозен натиск  последните месеци от редица страни, поради естеството на доставяната от тях услуга. Всъщност в основата на технологията на компанията е начина на криптиране на всяко изпратено текстово съобщение или мейл, което бива пренасочвано през сървърите на компанията в Канада и тогава достига до крайния си получател. При тази схема обаче информацията изпращана или получавана посредством BlackBerry е недостъпна за външни лица или структури, което според властите на Индия, Европейския комитет, Израел и други може да се превърне в сериозна заплаха за сигурността.

След постигане на споразумения с Израел, RIM успяха да направят същото и с индийските власти, които им бяха дали ултиматум по въпроса. Компанията ще предостави пълен достъп при нужда на съответните институции. Канадската компания ще има на разположение два месеца за да изпълни всички изисквания, като след този срок ситуацията ще бъде разгледана отново от министерството на вътрешните работи и ще се вземе решение дали да се изиска поставянето на сървър в Индия.

Явно да си спестят всички подобни главоболия от Nokia вече съобщават, че ще инсталират сървър в страната за поддържата от тях услуга Nokia Messaging.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to RIM се споразумяха с индийските власти

  1. Pingback: Tweets that mention RIM се споразумяха с индийските власти | GSM Spot -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 11 = 15