Home » Марки » BlackBerry » OS BlackBerry 6 и първият модел с нея – BlаckBerry Torch 9800

OS BlackBerry 6 и първият модел с нея – BlаckBerry Torch 9800

4 119 прочита

 

На пресконференция организирана от AT&T и RIM за първи път официално бе представена новата версия на операционната система на компанията – BlackBerry 6. Първият модел, в който тя ще бъде интегрирана ще се появи на пазара под името BlаckBerry Torch 9800.

Вниманието бе съсредоточено върху операционната система на RIM, а не толкова на модела, което е напълно обяснимо – все пак това ще е платформата, на която ще са базирани не малко бъдещи модели на компанията. Както преди няколко месеца писах, новата BlackBerry 6 е със сериозно обновен потребителски интерфейс позволяващ боравенето както с тракпада, така и със сензорен дисплей. От RIM са работили и над интеграцията със социални мрежи, RSS емисиите и и нов WebKit базиран браузър.

Новата BlackBerry 6 позволява организиране на приложенията благодарение на 5-те си основни екрана. Предвидена е възможност за ползване на бързи връзки както към сайтове, така и към програми от самия телефон. Към интерфейса е добавена опция за универсално търсене, с което може да бъде преглеждано съдържание от телефона, сайтове или магазина за приложения – BlackBerry App World.

Както вече споменах в BlackBerry 6 е обърнато сериозно внимание на интеграцията със социални мрежи – Messenger, Facebook, Twitter, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger, MySpace, AOL Instant Messenger, Google Talk.

Първият модел на RIM, в който ще може да се види новата операционна система, BlackBerry Torch 9800 ще бъде на пазара от 12 август в мрежата на американския оператор AT&T. Сред характеристиките на модела са :

  • Габарити – 111 х 62 х 14,6 мм
  • Тегло – 161,1 грама
  • Дисплей – 3,2″ капацитивен сензорен дисплей с резолюция 360×480
  • Подвижна QWERTY клавиатура
  • Процесор – 624 Mhz, 512 MB RAM памет
  • Вградена памет – 4GB и допълнителна 4GB microSD карта в комплекта
  • Камера – 5МР и светкавица и видео с резолюция 640×480
  • Други – 3.5 мм аудио жак, GPS, Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Батерия – 1300 mAh

Повече за BlackBerry 6 можете да видите и на сайта на RIM.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

96 − = 95