Home » Новини » Google навлиза в територии на Skype

Google навлиза в територии на Skype

3 207 прочита

В сряда от Гугъл обявиха старта на новата си услуга – телефонни разговори директно през електронната им поща Gmail. Все още избирането на телефони ще бъде възможно само от територията на САЩ и Канада. За да се ползва услугата е нужно да бъдат инсталирани гласовите и видеодрайвъри на “Гугъл” и в менюто ще се появи бутон Call Phones.

Вътрешните разговори поне до края на годината ще бъдат безплатни, уточни компанията. Международните ще се таксуват от 2 до 98 цента на минута в зависимост от страната, към която е насочен разговорът. От Гугъл заявяват, че работят в насока възможно по-скорошно пускане на услугата за потребителите от други страни.

Добавянето на нови характеристики към вече утвърден продукт като Gmail може само да увеличи броя на потребителите, които ще прекарват все повече време в Гугъл. Анализаторите са на мнение, че Гугъл навлиза в сферата на интернет телефонията не толкова заради печалба, колкото за да затвърди дългосрочната цел на компанията да привлече максимален брой потребители. Гугъл не прави пари от услугите, които предлага. Компанията обаче има огромни приходи от реклама, а сега те ще се увеличат още”, обяснява експертът Кристер Холомън.

Дан Олдс от “Гейбриъл кънсълтинг груп” казва, че “Скайп” може, ако не да бъде изместен, поне да бъде ограничен, тъй като Gmail разполага с огромен брой потребители. Много от тях ще се изкушат да се обаждат по телефона пряко през пощата си вместо през друга програма.

За първите 24 часа, през които услугата е била активна, от Google са регистрирали над 1 милион обаждания. Числото е забележително и защото услугата беше пускана поетапно, а това означава, че не е била активна за всички потребители на Gmail и Gtalk през първите 24 часа от официалното й анонсиране.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 52 = 57