Home » Новини » Cisco Systems купуват Skype?

Cisco Systems купуват Skype?

3 913 прочита

 

Cisco Systems води преговори за покупка на най-популярната VoIP услуга Skype. Евентуална сделка ще бъде сключена за не по-малко от 5 млрд. долара. Апетитите към Skype се изостриха, откакто през август компанията обяви намерението си да излезе на борсата и да привлече 100 милиона долара от първично публично предлагане на акции.

Към момента все още няма потвърждение на информацията от страна на Skype.

VoIP компанията отчете приходи от 406 милиона долара за първото полугодие. Печалбата за периода е $13 млн, а само от основна дейност – едва $1,4 млн. Потребителите на Skype са генерирали 95 милиарда минути гласови и видео разговори за шестте месеца, като 45% от тях се падат на видеото, и са изпратили 84 млн. SMS-съобщения.

По последна информация потребителите на Skype наближава 560 млн., а над 8 милиона от тях използват платените услуги на компанията, включително обаждания от РС към телефони.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Cisco Systems купуват Skype?

 1. Спорт

  02/09/2010 at 21:21

  Дано въпросната сделка да е добра за бъдещето на програмата, бих се радвал новия собственик да отвори кода на програмата, но лично аз много се съмнявам в това.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 7