Home » Моите коментари » Пренос на номер на „едно гише“! Дали?

Пренос на номер на „едно гише“! Дали?

3 945 прочита

Утре е 06.08! Сигурно тази дата не ви говори нищо, но за мобилните оператори у нас едва ли е така. Според наредбите на КРС от 06.08.2010 в сила влиза промяна в процедурата за пренос на номера. Вече всичко ще се случва на „едно гише“, т.е абоната отива в офис на магазин на оператора, при който иска да мигрира. Въпросния оператор попълва данните на клиента, обработва заявката и договаря „технически прозорец“ с другия оператор, в който да бъде извършено прехвърлянето. Таксата от 5лв, която се събираше до сега също отпада.

Дали ще се случи така предстои да научим. Много скептично ли ви звуча? И до сега имаше процедура, по която да се пренасят номера, но само този, който не е опитвал да се раздели с оператора си, но не и с номера знае за какво говоря. В началото и трите телекома буквално си правеха каквото искат, като последните два или три месеца само БТК/Виваком създаваха толкова спънки на мераклийте, че да ги накарат сами да се откажат.

Към момента само Глобул информират за добрите си намерения за съдействие на всички абонати…решили да прехвърлят номера си в тяхната мрежа…Сладко, нали? И всички те, мигриращите, ще бъдат обслужени по въпросната процедура на „едно гише“.

Честно казано се съмнявам да има сериозни трусове, или поне не на ниво клиент, а по-скоро между телекомите. Какво пък? Нека малко да поспорят, в спора се ражда истината. Остава да чакаме и наблюдаваме какво всъщост ще бъде развитието по темата.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

3 Responses to Пренос на номер на „едно гише“! Дали?

 1. nixanbal

  07/08/2010 at 10:47

  Хубаво изображение 😉

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  07/08/2010 at 11:46

  И на мен много ми хареса 😛 Ако не си съгласен – казваш и го сменям.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. nixanbal

  07/08/2010 at 12:56

  Принципно е хубаво да се посочва източникът.

  Но няма проблем 😉

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

90 − 85 =