Home » Марки » BlackBerry » Индия постави срокове до 31 август на RIM

Индия постави срокове до 31 август на RIM

4 460 прочита

Цялата шумотевица около канадската компания произвеждаща BlackBerry лично мен малко ме озадачава и по-скоро оставя лекия привкус на постановка. Струва ми се твърде нелогично, след толкова години на пазара, едва сега в рамките на 2-3 седмици липсата на достъп до информацията трансферирана посредством технологията на RIM да се е превърнал в подобен проблем.

За истинските причини едва ли ще научим, но и Индияи по-конкретно правителството, иска криптиращите кодове, които ще му осигурят достъп и до комуникацията на потребителите на BlackBerry, като след този срок ще бъде прекратена работата на BlackBerry Messenger и на електронната поща на потребителите. Индийските искания идват, след като RIM и Саудитска Арабия постигнаха споразумение, по силата на което канадската компания ще предостави достъп до кодовете за потребителите на BlackBerry Messenger. Подобно решение искат още ОАЕ, Ливан и Алжир.

Според официялното съобщение по темата причината е по-лесно предотвратяване на терористични актова. През 2008 атаките, извършени от пакистански бунтовници в Мумбай, са били координирани с помощта на сателитни телефони и BlackBerry устройства. Индия вече забрани вноса на китайски телефони, които нямат реален IMEI номер и не подлежат на проследяване.

В случай, че поставените искания не бъдат изпълнени, то услугите предлагани от компанията ще бъдат спрени за индийските и потребители. Като в истински екшън, нали? Има условия, заложници, преговарящи и краен срок…Защо ли мисля, че и тук ще бъдат постигнати аналогични споразумения, както със Саудистска Арабия?

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

60 − = 56