Home » Марки » BlackBerry » Европейската комисия забрани ползването на BlackBerry

Европейската комисия забрани ползването на BlackBerry

4 259 прочита

 

Европейската комисия препоръча на служителите да не ползват BlackBerry телефони. Причината за това се криела във стандарта на кодировка на сигнала и препращане на текстови съобщения, която устройствата на RIM ползват при работата си. За разлика от стандартните телефони, то при BlackBerry се ползват криптирани протоколи при транфер на данни както при текстовите съобщения, така и при електронната поща.

Препоръката всъщност се явява чиста проба забрана, а съображенията са за сигурността на информацията трансферирана от служителите. Интересен е факта, че притесненията идват не от възможностите за пробив, а точно обратното – от невъзможността за достъп до тях. И става още по-интересно.

Множество държави се опасяват, че в случай на нужда нямат възможност за достъп до данните, предавани чрез Блекбъри, за разлика от смартфоните на Нокиа (Nokia) и iPhone. По-рано властите в Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Кувейт и Индия заплашиха, че ще забранят използването на Блекбъри на своя територия по „причини, свързани със сигурността“, каквото и да означава това…

„Някои услуги на „Блекбъри“ позволяват на потребителите да действат без да носят правна отговорност, като предизвикват безпокойство за съдебната система, обществената и националната сигурност“, заяви Службата за регулиране на телекомуникациите на ОАЕ в официално изявление.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 2 =