Home » Марки » Nokia » Symbian Foundation показаха първи изображения на Symbian^4

Symbian Foundation показаха първи изображения на Symbian^4

3 447 прочита

 

Ако следите развитието на платформата, то със сигурност знаете, че Symbian^3 вече е в завършен вид, а нужния PDК (Product Development Kit) достъпен за разработчиците. Всички говорят обаче и за новата Symbian^4 версия като очакванията са тя да е коренно различна от всички версии до сега.

Symbian^4 се очаква да предложи напълно различен интерфейс от познатия до момента. Като период на появата и на пазара се сочи следващата година. Платформата няма да присъства в телефоните на Nokia от най-висок клас, където мястото й ще заеме MeeGo. От Nokia планират да приложат операционната система в по-ниския и среден клас, което ще я превърне в една от най-масовите на компанията.

Основния екран е различен и сега разполага с постоянна лента за статус информация в горната част на екрана. Под нея има няколко бутона, които служат за достъп до основното меню и за управление на основния екран. Функционалните бутони от долния край на дисплея вече липсват, а на тяхно място функцията им се заема от контекстно меню, което се появява след продължително натискане върху даден елемент.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 60 = 61