Home » Марки » Nokia » Nokia отчитат загуби, търсят си нов шеф

Nokia отчитат загуби, търсят си нов шеф

3 912 прочита

 

Нетните продажби на Nokia за периода са били 10 милиарда евро, което е с 1% повече на годишна база и с 5% повече спрямо първото тримесечие. Оперативната печалба обаче на компанията е намаляла до 295 милиона евро, което е с 31% по-малко на годишна база и с 40% по-малко от първото тримесечие.

Nokia са доставили 111,1 милиона телефона за тримесечието, което е с 3% ръст спрямо предходното. Финландците бележат ръстове и по отношение доставени смертфони – 42% или 24 милиона. При смартфоните отново запазва пазарния си дял от 41% непроменен.

Въпреки ръстовете в проценти истината е, че компанията бележи загуби. Най-вероятно това подхранва слуховете, които се появиха в различни вестници, че очакванията са сериозни промени в управлението на компанията. За момента няма официален коментар или изявление свързано със смяната на Оли-Пекка Каласвуо, но определено стола, на който седи от 2006-та. Според слуховете поста му вече е бил предложен на двама потенциални кандидати, но те отказали офертата.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

53 − = 47