Home » Марки » Nokia » Nokia N-series » Linux е избора на Nokia за N-серия

Linux е избора на Nokia за N-серия

4 909 прочита

 

От Nokia най-накрая решиха да внесат малко яснота около и без това твърде неясното бъдеще на платформата. Явно Symbian няма да потъне в забвение, но ще е основата за по-ниския клас модели на компанията. За високия клас, към който се причисляват не малка част от N-серията финландците ще ползват Linux.

Linux е отворен код, което може да се отчита като плюс, но и минус. Да, отворения код предполага поддръжка, развитие, стабилност, но какво ще се случи ако Nokia разчитат именно на това? Да, страхотно, ама да си купиш устройство с платформа, която компанията производител не се ангажира с поддръжката не ми звучи като най-добрата оферта.

Според говорителя на компанията Дъг Даусън в бъдеще всички модели от N-серията ще разчитат на MeeGo, новата платформа, създадена от сливането на Maemo и Moblin. Именно на нея и на разширените й възможности ще разчита Nokia, за да се конкурира успешно с Android и iOS.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 5 = 5