Home » Новини » Google приключват доставките на Nexus One

Google приключват доставките на Nexus One

3 863 прочита

 

Google подходиха към собствения си модел различно, малко нестандартно, макар и не по нашите разбирания, но както се видя погрешно спрямо американския пазар. Когато Nexus One видя бял свят от компанията решиха, че няма да разчитат на продажбите през оператори, а на директните такива.

Не може да се твърди със сигурност, но определено идеята да продават директно на потребителя устройството си без да разчитат на пазара на операторите май им изигра неприятна шега. Продажбите на модела са далеч от очакваните, да не кажа изключително слаби. Напълно логично следствие предвид факта, че потребителите в САЩ разчитат основно на субсидирани устройства. Каквото и да си говорим там, за съжаление все още не и у нас, модел висок клас или просто нов модел телефон рядко се появява на цена над 200-250$.

Най-вероятно това е причината Google да не планира да представи наследник на Nexus One и дори възнамерява да спре да продава и този телефон, тъй като според компанията целта на проекта е била изпълнена. От Google съобщиха, че са получили последната доставка от телефони и всички, които искат да си купят Nexus One от тях, могат да го направят до изчерпване на количествата.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Google приключват доставките на Nexus One

 1. ноктопластика

  20/07/2010 at 14:36

  Те па си спират машината за пари. Милярдери… какво да ги правиш. Каква цел е била постигната? Да видят дали ще прокопсат на пазара ли… Ами ако продаваха през оператори щеше да има още по-голям успех некСЪКСА

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 4 = 1