Home » Марки » Apple » Consumer Report потвърдиха проблемите на iPhone 4 с тестове

Consumer Report потвърдиха проблемите на iPhone 4 с тестове

4 431 прочита

 

По всичко личи, че този път Apple няма да бъдат подминати от бурята надигащо се недоволство на потребители купили си новия iPhone 4. Дори и със закачливите обяснения на Стив Джобс.

Още първите дни след пускането на модела в продажба последваха първите сигнали за проблеми с обхвата на телефона. Броя на оплакванията във форумите стана причина за изявление от страна на Джобс, което бе всичко друго, но не и очакваното. „Не държите своя iPhone правилно„, каза той, и може би с това се надяваше проблема да отшуми. Уви, случи се точно обратното, а Apple изложиха нова теза – проблема е софтуерен и ще се реши след предстоящ ъпдейт.

Потребителите обаче не чакаха дълго и заведоха колективен иск срещу Apple и AT&T. Искът към двете компании всъщност обединява различни претенции на потребителите, датиращи още от 2007 г., през 2008 г. към иска са били добавени и претенции заради практиката на Apple да заключва устройствата за да бъдат използвани само в мрежата на един оператор, както и заради контрола и ограниченията, които Стив Джобс и компания упражняват върху приложенията, които потребителите могат да инсталират на телефоните си. Обвиненията срещу Apple и AT&T са, че нарушават правилата на конкуренцията и това води до високи цени за потребителите.

Все още липсва какъвто и да е официален коментар по делото от която и да е от двете компании.

Тестове проведени от Consumer Reports, организация занимаваща се с независими тестове на различни видове устройства, потвърди наличието на проблем, при това не софтуерен, с новия iPhone 4. Заключението от всички проведени в лабораториите на организацията тестове е, че смартфонът на Аpple наистина има проблем с обхвата, когато бъде хванат в ръка и се докосне долният ляв ъгъл на корпуса.


Consumer Reports определено хвърля сянка на съмнение върху твърденията на Apple, че това е софтуерен проблем, свързан с формулата за определяне на индикацията за покритие, който ще се оправи след ъпдейт. Проведените опити показват и че вероятно мрежата на AT&T не е виновна за проблемите с обхвата на iPhone 4.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 7