Home » Любопитно » Мтел демонстрира 42 мегабита в секунда

Мтел демонстрира 42 мегабита в секунда

3 511 прочита

 

Мобилтел представи най-високата скорост за мобилен пренос на данни през 3G мрежа, постигана в страната до момента– 42 мегабита в секунда. Подобна скорост в мобилна мрежа досега не е демонстрирана и тя се доближава рязко до предлаганата от фиксираните интернет доставчици. Тя позволи и показването на 3D телевизия през мрежата на оператора.

Dual Carrier HSPA+ (High Speed Packet Access) осигурява до 42 мегабита в секунда и ще бъде внедрена в София в края на тази година. Тя ще осигури по-добра интернет връзка и двойно по-висока скорост за сваляне на данни в сравнение с настоящата – до 21 мегабита в секунда, също предоставяна единствено от Мобилтел.

М-Тел въведе технологията HSPA+, която предоставя скорост за пренос на данни до 21 мегабита в секунда, миналата година в София. До края на август това ще се случи и във Варна, Пловдив и Бургас.

„Dual Carrier HSPA+ е нов пробив в развитието интернет технологиите. Демонстрацията й в България поставя страната сред първите не само в Европа, но и в света”, коментира Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на М-Тел.

В момента Dual Carrier HSPA+ технологията все още няма търговски старт никъде по света. М-Тел ще е сред първите, предлагащи на своите клиенти възможност да сърфират със скорост до 42 мегабита в секунда.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

46 + = 47