Home » Марки » Apple » Samsung раздразнени от похвалите за дисплея на iPhone 4

Samsung раздразнени от похвалите за дисплея на iPhone 4

5 627 прочита

 

На представянето на iPhone 4 един от основните акценти падна върху неговия дисплей. Той е изцяло обновен, с увеличен брои пиксели спрямо предшественика си, а технологията бе наречена от Apple Retina. Причината е, че броя пиксели на квадратен инч е по-голям от този, който човешко око би могло да възприеме, т.е физически не може да бъде различен отделен пиксел. Всичко това според Apple, а и не само според тях, дава на потребителя по-добро качество на изображението.

Samsung определено са фактор в полето на производителите и целия този шум явно ги е подразнил, което е и причина за реакцията им по темата. А тяхното мнение по темата е проста – IPS технологията не може да се сравнява с AMOLED. Кратко, просто и ясно. Екранът на iPhone 4 предлага с едва 4-5% по-контрастно изображение, спрямо този на Samsung Galaxy S, но за сметка на това той консумира с 30% повече енергия.

Samsung смята, че техните дисплеи разполагат с по-добър ъгъл на видимост и контраст и че в крайна сметка IPS LCD технологията не може да се сравнява с AMOLED.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 76 = 84