Home » Марки » Apple » iPhone 4 в продажба, истерията е факт, първите проблеми реалност

iPhone 4 в продажба, истерията е факт, първите проблеми реалност

5 503 прочита

 

iPhone 4 вече е в ръцете на част от щастливците успели да пуснат поръчката си за предварителни продажби. Появата на модела в магазинната мрежа стана причина за доста сериозни опашки пред магазините. Преди седмица дори фен на модела разпъна палатков лагер пред един от магазините и се подготви за заветния ден.

Лично аз не разбирам подобна истерия, но пък тя е като част от ритуал за американския потребител и колкото и алогично да ни се струва, то явно за янките очевидно е в реда на нещата. Огромния брой предварителни заявки явно е причината датата за пускането на iPhone 4 в мрежата на оператора AT&T ще бъде отложена. Продажбите в магазините ще бъдат отложени до 29 юни.

От сайта  iFixit не само са се сдобили със заветния модел, но са успели вече да го разглобят и проучат компонентите му. Процесорът на iPhone 4 е като процесора на Samsung Wave 8500 – ARM Cortex A8 на 1GHz. Паметта 512 МВ RAM, а за предния панел е използвано химически подсилено стъкло Gorilla Glass, което трябва да направи телефона по-устойчив на грубо отношение.

Появиха се и първите оплаквания от модела. В мрежата от няколко сайта съобщават за не малък брой оплакващи се от жълти петна по дисплея. Според информация Apple и Foxconn не са изчакали необходимото време за изпаряване на слепващото стъклото вещество. Лично на мен ми звучи доста несериозно предвид PR кампанията и шума вдигнат последния месец, но пък твърденията са, че неприятния проблем ще изчезне сам след няколко дни работа на телефона.

По-сериозен е проблема със загубата на обхват на iPhone 4. Това се случва когато телефона се държи в ръка. Стоманения обков опасващ корпуса на телефона, на практика действа като антена за Wi-Fi, GPS, Bluetooth и GSM връзка. Точно тук се крие проблема от който се оплакват немалко потребители – когато хванат телефона с лявата ръка, мобилният обхват намалява докато изчезне напълно. Въпросния проблем от една страна не се наблюдава при част от телефоните, докато при другата когато се ползва калъф bumper предлаган от Apple изчезва. Явно той изолира ръката от корпуса на телефона. Все още няма официално становище по проблема, но ще е любопитно да се чуе обяснението от екипа на Стив Джобс.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to iPhone 4 в продажба, истерията е факт, първите проблеми реалност

 1. климатици

  28/06/2010 at 22:41

  Факта, че изчезва обхвата е доста притесняващ. Сигурно, като оправят проблем ще извикат прецакалия се народ (без лошо го казвам), за да им го заменят.. неприятно…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 4 =