Home » Новини » HP ще съкратят 9 000 работни места

HP ще съкратят 9 000 работни места

3 077 прочита

HP харчат сериозни суми в последно време с цел обновяване и оптимизиране на процесите на работа в компанията. Всъщност „харчат“ не е точния израз. По коректно е да бъде наречено инвестиция, която към момента възлиза на около 1,2 млрд долара.

Процеса по оптимизация ще отнеме на HP поне още 3 години, но очакванията са инвестираните средства да се възвърнат бързо. Лошата новина е, че това ще е за сметка на работещите в компанията, като очакванията са иновациите и автоматизацията на процесите да направи около 3% от персонала излишен. При 300 000 служителя, това ще рече, че до 3 години около 9 000 души ще се наложи да търсят своите нови поприща на изява.

Разбира се, новините не са само лоши. HP планират през същите тези 3 години да открият позиции за около 6 000 служители в различни направления на дейността си, което определено ще смекчи тежестта от съкращенията.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 3 = 5