Home » Новини » Globul разширява 3G мрежата си с още честоти

Globul разширява 3G мрежата си с още честоти

3 334 прочита

 

GLOBUL ще разшири и доразвие UMTS мрежата си с помощта на допълнителен честотен спектър, който Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) разреши на компанията да използва. Това е коствало на оператора еднократно сумата от 17 милиона лева, а годишната такса, която Глобул се задължава да плаща е 1 милион лева.

Спектърът ще бъде използван за бъдещото разширяване и развитие на 3G мрежата на GLOBUL, с което компанията цели да посрещне повишеното търсене на широколентови мобилни услуги, увеличаването на потребителите и непрекъснатия растеж на трафика. Допълнителният честотен спектър, който се състои от два честотни блока от по 5 MHz, ще бъде използван за предаване на сигнал от мобилните телефони до базовите станции в обхват 1940.00 – 1945.00 MHz и за пренос на сигнал от базовите станции до мобилните телефони в обхват 2130.00 – 2135.00 MHz. Към момента UMTS мрежата на GLOBUL покрива 82,5 % от населението на страната.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

56 − = 47