Home » Новини » Хонконгски милиардер купува Виваком?

Хонконгски милиардер купува Виваком?

3 153 прочита

 

От вестник „Капитал“ се съобщава, че телекомът е анулирал предварителния договор с ирландската West Incorporated за продажбата на сградата на Телефонната палата в София. Причината е, че купувачът не е успял да плати договорената цена от 22.5 млн. евро в обещания срок.

Явно провалената продажба не е причина за Виваком да спре да търси нови средства. Според вестник „24 часа“ до седмица Виваком ще стане притежание на на един от най-богатите хора в Азия – милиардера от Хонконг Ричард Ли. Вестника се позовава на няколко независими източника.

Бизнесменът е бил на посещение в България преди седмица и е имал среща при премиера Бойко Борисов, за да му представи инвестиционните си планове. В момента компанията, наследник на БТК, е собственост на „Неф телеком холдинг“, в който най-голям дял има AIG. През 2007 г. щатският финансов гигант плати на Viva Venture 2.1 млрд. лв. за 65-процентния дял от телекома.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 4 =