Home » Марки » Apple » Федералните отново на проверки в Apple

Федералните отново на проверки в Apple

3 573 прочита

 

Преди около месец Apple представиха новата си платформа за мобилни реклами, а преди няколко дни стана ясно, че тя освен под името iAds ще стартира на 1 юли. Може би малко в сянката на разразилия се тогава скандал около промените в условията за ползване и разработка на приложения останаха подобни промени водещи до ограничаване достъпа  до данни на основния конкурент AdMob.

От Apple въведоха и нови правила за реклама в iOS, които на практика позволяват само на независими доставчици на реклами да събират статистически данни за представянето им. Като независими Apple дефинират компании, които не са свързани с производители на телефони или други мобилни операционни системи. Това автоматично изключва AdMob.

И преди да се чудите каква е причината, то нека напомня, че AdMob са собственост на Гугъл, което със сигурност ще отговори на въпросите ви. Този път ситуацията явно е привлякла вниманието на федералните власти, тъй като рекламната политика на Apple ще бъде подложена на по-обстойна проверка.

Дали Apple ще имат проблеми според мен все още е рано да се каже, предвид че подобни проверки отнемат не малко време, но явно има и още причини за всичко това, след като подобни действия се предприемат само 2 дни след обявяване старта на iAds.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

79 − = 75