Home » Моите коментари » Урок по лицемерие, или какво отговориха мобилните оператори на Гиньо Ганев

Урок по лицемерие, или какво отговориха мобилните оператори на Гиньо Ганев

3 582 прочита

За миналата година оплакванията на потребителите от мобилните оператори изпреварват всички останали оплаквания. Това каза омбудсманът Гиньо Ганев на пресконференция за оповестяване на становището му относно нарушените права на потребителите от мобилните оператори.

Изказването на омбудсманът не остана без коментар от страна на трите оператора. За начинаещите в изкуството на лицемерието изказванията им могат да бъдат доста прилична отправна точка.

Според GLOBUL клаузите за автоматично подновяване на договорите за мобилни услуги на абонатите на GLOBUL са стандартни и са включени за улеснение на клиентите, тъй като така не им се налага да сключват нов договор за мобилни услуги при изтичането на първоначалния му срок. Без клаузата на автоматично подновяване всеки договор за мобилни услуги ще бъде прекратен при изтичането на срока му, като към този момент ще бъде спряно предоставянето на мобилната услуга. Според компанията това не се харесва почти на всички потребители. Прекратяването на договор с GLOBUL преди изтичането на договорения срок е възможно, като потребителят трябва да заплати оставащите до изтичането на договорения срок месечни такси без допълнителни глоби. Операторът счита, че това е нормална търговска практика в случаите, когато абонатът преждевременно се отказва от ангажимента си по договора.

Какво им става на всички?! Мамка му, не искам да ме улесняват! Нека ми е трудно! Защо Глобул не посочат поне един, ама наистина един техен абонат от преди септември 2008-ма, който не е преподписал и за това услугата му е спряна?! Вие познавате ли такъв?! Картата ми на Глобул е от 2006, а може би преди това и да ви кажа всеки месец плащам сметка, всеки месец говоря. Абе какво да ви обяснявам – света продължава да се върти и без да съм си преподписал договора и да съм със статус „безсрочен“.

Мтел : срочните договори предлагат по-изгодни условия на потребителите и са съобразени с действащото законодателство. Така компанията предлага на потребителите по-изгодни условия за покупка на услуги и продукти, включително и на лизинг. Автоматичното подновяване улеснява абонатите, тъй като в противен случай при изтичане на срока на договора, от една страна, преференциалните условия престават да действат, а от друга – абонатите ще трябва да посетят магазин, за да подпишат нов договор на датата на изтичане на срока, което би ги затруднило. Така автоматичното подновяване на срочните договори за нов срок гарантира на потребителите, че ще продължат да ползват избраните от тях услуги при същите преференциални условия.

Ето ги и тези същото! Апокалипсис сега и во вечни времена! Само дето са пропуснали да споменат „удобството“, което създават на абонат, който не желае да ги ползва повече…

Виваком са ми любимци и определено има защо : подкрепя усилията на омбудсмана в защита на правото на потребителите свободно и безпрепятствено да избират и използват телеком услугите, които са им необходими. Компанията се старае да не накърнява икономическите интереси на своите клиенти и спазва равнопоставеността между договарящите се страни. Освен че защитава идеята за въвеждане на преносимостта на номерата на телекомуникационния пазар, позициятa на VIVACOM e за отпадане на клаузата за автоматично подновяване в договорите за телекомуникационни услуги.

Същото становище имат производителите на оръжия по въпроса за масовото разоръжаване. В БТК само сладки и кафе не дават още от вратата ако идете да си спрете ADSL-а, да не споменаваме прехвърляне на номера в мрежата на друг оператор. Всъщност техните служители са сред най-притисканите да отказват подобни услуги под заплаха от уволнение. Въпрос на политика, но пък признавам са сред пионерите в странни и неправдоподобни обяснения за това ЗАЩО не може, точно сега, точно в техния офис, точно в техния град…

Потресен съм колко лицемерна може да бъде позицията на мобилните оператори. Всъщност не се сещам някога до сега да са наричали абонатите си прости, защото именно за такива ги имат щом публично могат да кажат на черното бяло…

Е, вадете тефтерите и си записвайте, защото подобен висш пилотаж в небосклона на наглостта, арогантността и лицемерито рядко може да се види!

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 1