Home » Марки » Nokia » Yahoo и Nokia стартират съвместен проект за общи услуги

Yahoo и Nokia стартират съвместен проект за общи услуги

3 453 прочита

 

Yahoo и Nokia скоро ще представят общия си проект, за който се споразумяха тези дни. Идеята е потребителите да получат достъп до съвместно брандирани услуги собственост на двете компании. С тази стъпка Yahoo ще увеличи мобилното си присъствие, а Nokia ще има достъп до потребителите на търсачката.

Като начало Nokia ще интегрират услугите за навигация и картите на Yahoo с тези от Ovi Maps, като услугите ще са под обозначението „powered by Ovi“. От друга страна Yahoo става ексклузивен глобален доставчик на услугите на Nokia – Ovi Mail / Ovi Chat. Тях ще видим брандирани с  “Ovi Mail / Ovi Chat powered by Yahoo!”. Очакванията са услугите да бъдат достъпни през втората половина на 2010-та, а в световен мащаб през 2011.

Съобщението бе направено на NASDAQ в Ню Йорк. Карол Бартц, изпълнителния търговски директор на Yahoo, наблегна на факта, че компанията му ще търси възможности да сключи още подобни споразумения с други лидери на пазара за мобилни телефони.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 3 =