Home » Любопитно » Palm губят основния си дизайнер на webOS, може да не е последния изоставил ги

Palm губят основния си дизайнер на webOS, може да не е последния изоставил ги

3 450 прочита

Palm губят основния си дизайнер на webOS, който реши да ги смени с екипа на Android от Google. Матиас Дуарте, който стои зад интерфейса на webOS, вече не работи в Palm. На новото работно място Дуарте ще работи по Android, което може би значи, че има какво да очакваме като изненади и новости от Android.

От Гугъл са потвърдили новината пред All Things D. Матиас Дуарте и неговия екип седят зад наистина добрия интерфейс на устройствата Palm, а самият той е работил преди това в Danger по създаването на устройството Hiptop.

Какво обаче ще последва в Palm? Сега, след като бяха купени от HP ситуацията там е меко казано крехка. От една страна Palm разполага с добри таланти, но от друга и HP имат своите специалисти. Да, една птичка пролет не прави и би било наивно ако смятаме, че няма да се намери заместник на напускащия. Интересно е да се отбележи, че Дуарте не е от хората, който прескачат от компания на компания просто ей така. Рядко сменящ работодателя си, но пък винаги правещ го с екипа си. Макар от Гугъл все още да не са потвърдили за други „трансфери“ няма да е никак учудващо ако в следващите 2-3 седмици се появят новини по темата.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

87 − 86 =