Home » Новини » Google промениха стратегията си спрямо Nexus One

Google промениха стратегията си спрямо Nexus One

3 013 прочита

 

След по-скоро пазарен експеримент продължил няколко месеца, както смятам е най-коректно да се определи авантюристичното решение на Гугъл да предлага основно онлайн модела си Nexus One днес от компанията обявиха решението си за промяна в курса. Продажбите на Nexus One стартираха основно онлайн, което не доведе до очакваните, да не кажа дори неочаквано слаби продажбени резултати. Учудва ме, че на Гугъл им трябваше толкова време за да признаят сами пред себе си допусната грешка.

Каквото било, било. Гугъл смятат за напред да се посветят на по-тясно сътрудничество с мобилните оператори, като по този начин предложат модела си директно на потребителите в максимално голям брои търговски обекти. Тук нещата също не вървят гладко, тъй като от друга страна операторите се въздържат от по-агресивни кампании с Nexus One или предлагането му на субсидирана цена с цел да толерират модели като HTC 4G Evo например.

Дали T-Mobile ще останат единственото изключение от правилото на лека пазарна изолация може би съвсем скоро ще се изясни, когато Гугъл успее да постигне определени договорености с операторите за дистрибуция на устройството.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

97 − = 89