Home » Новини » Google затваря онлайн магазина за Nexus One

Google затваря онлайн магазина за Nexus One

5 589 прочита

 

След пускането в продажба на Nexus One от Гугъл презентира и своя онлайн магазин, чиято цел бе продажба на модела, а и на последвалите такива. Сега, няколко месеца след анонса през януари, цифрите показват, че идеята не е била от най-добрите, а продажбите на модела далеч от очакваните.

Слабите продажби на Nexus One са сред основните причини за решението на Гугъл да преустанови продажбите онлайн, което логично води и до затварянето на онлайн портала предвиден за това. Анди Рубин съобщи, че Nexus One вече ще се предлага все повече в магазинната мрежа. Google Phone Store постепенно ще се оттегли на заден план, като идеята е когато броя модели и марки работещи под Android OS се увеличи достатъчно той да предлага само каталожна информация за тях.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

3 Responses to Google затваря онлайн магазина за Nexus One

 1. Pingback: Tweets that mention Google затваря онлайн магазина за Nexus One | Mobile Reviews -- Topsy.com

 2. Онлайн магазин

  03/08/2010 at 22:15

  Определено хубав телефон с добър дизайн подходящ както за хора занимаващи се с бизнес така и по млади хора интересуващи се от технологиите, сравнително ниските продажби според мен се дължат на все още голямата популярност на iphone, а и сравнително високата цена на продукта.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Boris

  03/08/2010 at 22:26

  Моето мнение е, че Гугъл подходиха много грешно към пазара в САЩ. Всичко, което съм видял за там като информация е само и основно субсидирани телефони, което ограничава моделите в ценови прагове 200-350$. Изведнъж се появява телефон без субсидия от оператора, в момент когато Apple и AT&T правят масирана кампания за да наложат новия модел iPhone, а паралелно с това Motorola пуснаха техния Droid…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 77 = 86