Home » Новини » Globul пуска център за контрол и управление на мрежата

Globul пуска център за контрол и управление на мрежата

3 027 прочита

 

Днес Глобул откри своя център за контрол и оправление на мрежата, който ще осъществява денонощен мониторинг на мрежата на оператора на територията на цялата страна и ще осигурява сигурна, надеждна и качествена работа и поддръжка на всички съоръжения и ще даде възможност за още по-бързо отстраняване на възникнали проблеми и по-бърза реакция.

Инвестицията е на стойност от почти 9 милиона евро, а новия Център за контрол и управление на мрежата, разположен в близост до централния офис на компанията в София. Откриването бе направено от главния изпълнителен директор на GLOBUL г-н Харис Коцибос.

Според статистиката изнесена на откриването, през последните пет години потреблението на гласовите услуги на GLOBUL нарасна седем пъти, петкратно се увеличи потреблението на SMS-и, а потреблението на услугите за пренос на данни се увеличи драстично цели 272 пъти. За да посрещнем този ръст в потребителското търсене, през тези пет години GLOBUL инвестира почти 600 милиона евро в своята мрежа.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

77 + = 86