Home » Марки » Apple » Apple ще бъдат разследвани за нарушаване антитръстовите правила

Apple ще бъдат разследвани за нарушаване антитръстовите правила

5 990 прочита

 

Заради решението си да блокират приложения на трети страни и най-вече на такива базирани на Flash, което предизвика шумен отзив, Apple са заплашени от разследване за нарушаване антитръстовите правила. Според публикация на New York Post Федералната комисия по търговия (FTC) и Министерството на правосъдието в САЩ обсъждат в чия юрисдикция попада подобна проверка.

От друга страна това към момента няма как да рефлектира на крайния потребител, въпреки че ще предизвика шум около името на компанията. Проверката е само първа стъпка. Следва уточняване, старт на реална проверка и ако тогава се намерят основания ще бъде даден ход на дело. Всичко това може да отнеме от месеци до години…

Ясно е защо федералните власти проявяват подобен интерес – Apple бавно, но сигурно заемат все по-доминираща роля в света на мобилните комуникации и производството на устройства, като с положението си и рестрикциите, които налага принуждава разработчиците да избират какъв тип кодиране и платформи да ползват при разработката на приложения.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to Apple ще бъдат разследвани за нарушаване антитръстовите правила

  1. Pingback: Tweets that mention Apple ще бъдат разследвани за нарушаване антитръстовите правила | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 4 =