Home » Новини » Android OS измести iPhone OS на американския пазар

Android OS измести iPhone OS на американския пазар

5 458 прочита

 

Според пручване направено от  The NPD Group през първото тримесечие на 2010-та година платформата на Google е заемала 28% от щатския пазар, докато тази на Apple – 21%.

Както в миналато, така и сега важна и определяща роля в процента пазарен дял, който дадено устройство заема са играли операторите на същия този пазар. В случая това влияние бе упражнено от агресивната политика на промо оферти, която операторите в САЩ налагат последните месеци.

Сигурен съм, че изхождайки от позицията на нашия пазар и вие може да се заблудите ако смятате, че Android OS е първенец в класацията! Всъщност това е BlackBerry, които със свойте 36% пазарен дял сериозно държат първото място. Предвид обаче ситуацията и предполагаемите дати на поява на новите модели на основните играчи на пазара, то малко вероянтно е класирането да се промени през следващите три месеца.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Android OS измести iPhone OS на американския пазар

  1. Pingback: Tweets that mention Android OS измести iPhone OS на американския пазар | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 2 =