Home » Марки » Apple » Стартира проверка на Apple за нарушения в антитръст правилата

Стартира проверка на Apple за нарушения в антитръст правилата

5 882 прочита

 

Може би сте прочели, а ако не сте ще научите сега – официално бе даден старт на предварителна проверка срещу Apple за нарушения на антитръст правилата. Причината са промените в условията на компанията за разработчици, с което бяха ограничени възможностите за ползване на Flash. Най-ощетени от промяната са Adobe, които са едни от инициаторите на подадената жалба.

Първоначално новината бе тиражирана по-скоро като слух от New York Post вчера, но от днес е потвърдена от Reuters и Wall Street Journal. Федералната комисия по търговия (FTC) и Министерството на правосъдието в САЩ обсъждат в чия юрисдикция попада подобна проверка.

Без значение коя от институциите ще се заеме със случая, то какво да се провери има. Проблема не е само в промените ощетили Adobe, но и в новата платформа на Apple – iAd. Тя също идва с промени по общите си условия към разработчици, с което определено ще блокира показването на външни реклами и ползването на различни аналитични инструменти като например AdMob, което от своя страна е под контрола на Google.

На пръв поглед изглежда, че проверките са насочени конкретно към промените в общите условия за разработка на различни приложения, но от друга страна причина може да са апетитите както на Apple, така и на Google в областта на рекламата при мобилните устройства. Последните месеци и двете компании предприеха доста агресивни ходове в тази област, с което привлякоха вниманието на институциите.

Източник : Wall Street Journal, Reuters

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Стартира проверка на Apple за нарушения в антитръст правилата

  1. Pingback: Tweets that mention Стартира проверка на Apple за нарушения в антитръст правилата:   Може би сте прочели, а ако не сте ще научите ... -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 4