Home » Любопитно » Сериозно наддаване се разиграло за Palm, HP срещу четирима конкурента

Сериозно наддаване се разиграло за Palm, HP срещу четирима конкурента

5 118 прочита

 

Покупката на Palm се оказва не е била толкова лесна победа за HP. Всъщност 16 компании са контактнали Palm с предложения за сделка, а при наддаването HP са се борили срещу 4-ма директни конкурента. Всъщност до финализиране на сделката се достига след корекция на цената предложена от HP и повишаването и с 20 цента на акция.

Как всъщност се стигнало до продажбата?

В началото на февруари компанията осъзнава, че има сериозен проблем. Сформира се щаб, който да изготви план за действи, а разглежданите варианти са били от продажба на патенти, до продажба на компанията, до която всъщност се стигна. След вземане на решението за продажба от Palm се свързват с 16 компании, на които да се продложи опцията за покупка. В следствие на това пет от тях решават да участват подавайки офертите си.

Борда на директорите се отказва от идеята за продажба на патенти, тъй като от една страна в дългосрочен план това няма да реши финансовите проблеми, а от друга стойността на компанията ще спадне.

Наддаването стартирало от цена $4.75 за акция в началото на април, и след няколко повишения, допълнителни условия и оферти от останалите 4ма участника лично Джон Рубинщайн директно казва на HP, че офертата им е крайно неконкурентна и ако искат да останат в играта се налага корекция. Така се стига до цената от $5.70 за акция, което всъщност е печелившата оферта.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + 1 =