Home » Новини » Първо проучване на пазара на мобилен интернет у нас проведено от Nokia

Първо проучване на пазара на мобилен интернет у нас проведено от Nokia

3 654 прочита

Проучване на тема “Употребата на Интернет от мобилни устройства”, направено по поръчка на Nokia и реализирано от checkbox.com показва интересни резултати. То е проведено сред 744 потребители, от които 21% са ползвали интернет през мобилния си телефон, а 28% мобилни приложения. Сред най-популярните такива са навигацията, новини, времето и бележките в календара. Според Росен Петков, регионален мениджър на Nokia за Балканите, то е първото по рода си, правено в България. От думите му става ясно, че дневно Ovi Store регистрира над 1.7 милиона изтегляния.

Сред причините за неизползване на мобилен интернет са несигурността в цената на услугата (33%), малкия размер на дисплея (21%) и незаинтересованост към възможностите (21%). 44% от използвалите мобилни приложения потребители са ги изтеглили директно от авторите им, 34% от Ovi Store а 22% – от магазините на съответните оператори. Най-често споменаваните причини за използването на определен магазин за приложения са свързани с по-голямото разнообразие на приложения, преинсталирания в мобилния телефон достъп до него и липсата на допълнителни регистрации.

„Това проучване е сигнал за събуждане на индустрията“, коментира Юрген Валтер, управител на звеното Бизнес решения в Nokia Siemens. „Заради нарастващите възможности и употребата на смартфони и устройства, операторите не могат да си позволят да не се възползват от всяка възможност за подобряване на капацитета на мрежите“, допълни още той.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to Първо проучване на пазара на мобилен интернет у нас проведено от Nokia

  1. Pingback: Tweets that mention Първо проучване на пазара на мобилен интернет у нас проведено от Nokia | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 86 = 95