Home » Моите коментари » Наземните телефонни линии излишни?! 25% американците смятат така, кога и у нас ще го проумеем?

Наземните телефонни линии излишни?! 25% американците смятат така, кога и у нас ще го проумеем?

2 341 прочита

 

Според проучване проведено от NCHS се потвърди, според мен общоизвестен факт – наземните телефони, по-популярни като „стационарни“ са излишни. Така смятат над 25% от анкетираните 21,000 домакинства в САЩ. Все повече абонати спират своите домашни постове и преминават към ползването на мобилни такива.

В проучването проведено през втората половина на 2009-та година се установило нещо, което предполагам е ясно на всички – един на всеки 4 домакинства разполага само с мобилен телефон. Иначе казано 52 милиона души живеят ползвайки само мобилен телефон.

У нас нещата както винаги, така и сега не седят точно по този начин. Не мога да си обясня тази странна привързаност към домашния телефон на толкова много хора. Да, има фирми и организации, които се нуждаят от факс услуги, но от друга страна винаги могат да ги получат от всеки един алтернативен телеком. Към момента тази опция макар и съществуваща, не е работеща при мобилните оператори у нас, но едва ли ще отнеме много време нещата да се променят.

Ако обаче се абстрахираме от фирмите, какво кара един човек да не може да се раздели с домашния телефон? Носталгия? По-скоро не, или не мисля, че тъгата по миналото може да кара някой чинно да плаща абсурдни такси от порядъка на 18лв. Да, има и от 7-8лв, но какво ви дава БТК за тези пари? Нищо! Удоволствието да се похвалите с апарата седящ като паметник някъде на портмантото в коридора. Какво можете да получите за същите пари при мобилните? Ами не малко – безплатни минути към най-близките, цена еднаква към всички останали оператори и…разбира се по-висока при разговори към фиксиран телефон.

От друга страна обаче, дори и да пожелаете да пренесете номера си към друг, то рискуваме да се сблъскаме със съпротивата на служителите на телекома, които под натиска на заплахи за раздяла с работата си трудно са склонни да отстъпят. Ако това се случи обаче, не бързайте да се радвате! Шанса да сте се озовали с искане за преносимост в ръце, а не със сертификата е голяма! Разликата е, че нужният ви документ има баркод и номер в горния си ъгъл. Ако сертификата е у вас, напълно разбираемо ще е ако пък номера ви е объркан…И контрол няма! Пардон има, но се пробвайте да откриете офиса на КРС във вашия град или най-близкия такъв…

Не малко са обаче и онези, които реагират с „Абе кой ще се занимава сега?“ Точно тази група не спира да ме изумява! Коя неземна сила е в състояние да те накара само поради мързел и незаинтересованост или нехайство дори да не провериш кое е по-изгодно за теб самия?! На това и до сега нямам отговор?!

Ако някой от вас е успял да разкрие загадката, моля да сподели с мен! А до тогава ще забърсваме праха от антиката в коридора, чието притежание ни коства суми около 100 до 180лв на година…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to Наземните телефонни линии излишни?! 25% американците смятат така, кога и у нас ще го проумеем?

  1. Pingback: Tweets that mention Наземните телефонни линии излишни?! 25% американците смятат така, кога и у нас ще го проумеем? | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

32 + = 40