Home » Любопитно » Мтел спря мобилен номер, тримата му собственици мъртви

Мтел спря мобилен номер, тримата му собственици мъртви

5 661 прочита

Българският мобилен оператор „Мобилтел“ спря от употреба номер 0888 888 888, след като тримата му притежатели през последните 10 години вече не са сред живите, пише британският вестник „Дейли телеграф„. Може да ви се струва твърде пресилено, но явно тази комбинация от цифри се оказала фатална за собствениците и. А всъщност дали проблема е в мобилния номер или е по-редно да отдадем черната серия на съмнителния бизнес на ползвалите го?!

Първи от привилегията да отговаря на 0888 888 888 се е ползвал Владимир Грашнов. За по-незапознатите това е основателя на сегашния Мтел, а тогава Мобилтел. Той почина от рак на 48-годишна възраст през 2001 г. Въпреки безупречното му бизнес досие, има упорити слухове, че ракът му бил причинен от негов конкурент чрез радиоактивно отравяне, отбелязва изданието.

След смъртта му платинената комбинация от цифри отива при Константин Димитров – Косьо Самоковеца. Той беше застрелян в Холандия през 2003 г. Димитров, у който бил телефонът когато бил убит, загинал по време на вечеря с манекенка. Твърди се, че зад убийството му стояли руски мафиотски босове, които не искали да допуснат конкуренция бизнеса с наркотици, пише „Дейли телеграф“.

В последствие номера отива при Константин Дишлиев, който бил застрелян пред индийски ресторант в София. Дишлиев се занимавал с недвижими имоти, но тайно ръководел и голяма мрежа за трафик на кокаин преди да бъде убит през 2005 г. Той загинал след като негова пратка дрога от Колумбия на стойност 130 млн. лири била заловена от полицията на влизане в България.

Говорител на „Мобилтел“ заяви, че компанията няма да коментира случая, защото не обсъжда индивидуални телефонни номера. Въпреки това при обаждане на този номер се чува записано послание, че телефонът е извън мрежовото покритие. Дали Мтел са извели от работа 0888 888 888 или просто изчакват появата на нов, платежоспособен собственик може само да се гадае…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

72 − = 69